Wandelingen

Het doel van deze wandelingen is het ontwikkelen van de sociale vaardigheden van je hond. Je leert je hond zo te begeleiden dat die beter om kan gaan met andere honden.

Als eigenaar ontwikkel je het vertrouwen in je hond doordat je beter leert zien wat je hond met zijn of haar lichaamstaal aan andere honden vertelt. Je hond leert de ‘hondentaal’ beter te spreken door interactie met soortgenoten. 

Voor honden met weinig ervaring in de omgang met andere honden of mensen zijn dit waardevolle momenten waarbij onze aandacht gericht is op het ontspannen samen wandelen.

Voor honden met ervaring in de sociale omgang, bieden deze wandelingen een fijn contactmoment met andere honden.

Waar gewenst, zorg ik voor ‘ondertiteling’ bij de communicatie tussen honden.  

Samen op pad

Tijdens de wandelingen gaan we met 3 tot 5 honden op pad. Per hond lopen maximaal 2 volwassenen mee. De honden lopen in principe aan de lijn, dit mag ook een lange lijn zijn (liever geen flexilijn) en ze dragen een gewone halsband of een wandeltuig.

We zorgen voor een ontspannen sfeer, waarin de honden kennis met elkaar kunnen maken en vertrouwen kan ontstaan en groeien. Los lopen doen we alleen na overleg op daarvoor geschikte locaties. Dat we andere (loslopende) honden tegenkomen nemen we mee in de training.

De wandelingen duren tussen de 1½ en 2uur.

 

Resultaten

Door ontspannen te wandelen en te ervaren wat er op ons pad komt, werk je zo natuurlijk mogelijk met je hond samen aan de volgende doelen:

  • je hond wordt vaardiger in de sociale omgang met andere honden
  • je hond krijgt meer (zelf)vertrouwen
  • je hond blijft rustiger en meer ontspannen in aanwezigheid van andere honden
  • de band met je hond wordt versterkt
  • je krijgt meer kennis van de communicatie tussen honden onderling: hondengedrag, lichaamstaal en kalmerende signalen
  • je krijgt een beter inzicht in welke begeleiding je hond nodig heeft

KENNISMAKING

Als we elkaar nog niet kennen, starten we met een kennismakingswandeling.

Tijdens deze wandeling kijken we naar de lichaamstaal van je hond, de interactie tussen jouw hond en andere honden en jullie manier van samenwerken.

Je hebt gelegenheid om vragen te stellen en te onderzoeken of deze manier van trainen en wandelen bij je past.

De kennismakingswandeling duurt een half uur en kost € 25,-.

Vervolgens kan je met je hond aan de geplande wandelingen deelnemen.

 

praktisch

Als je vervolgens met je hond aan de wandelingen deel gaat nemen, ontvang je de mogelijke data, tijden en locaties zodat je je aan kunt melden. Een wandeling kost € 20,- per deelnemende hond per keer. 

Aanmelden voor een kennismakingswandeling

Via onderstaand formulier meld je je aan voor de kennismakingswandeling.


Ik neem contact met je op om de wandeling af te spreken.

Wat eerdere deelnemers over de wandelingen zeggen:

“Door deze trainingen kan mijn hond leren om op korte afstand van andere honden ontspannen te blijven. En ik leer om zelf ook rustig te blijven in situaties die ik eerder spannend vond.”

“Wat ik geleerd heb, pas ik nu makkelijk toe tijdens de wandelingen die ik samen met mijn hond maak. Nu maken we weer wandelingen waar we allebei van genieten.”

“Tijdens de eerste training schrok ik van de luide blaf van een van de honden. Het woord ‘agressie’ kwam in me op. Wat een eye-opener om te leren zien dat deze hond vooral onzeker en gespannen was.”

“Tijdens de trainingen ervaren mijn hond en ik de kracht van de roedel. Ze ontspant zich makkelijker en heeft mede daardoor minder de behoefte om van alles te moeten organiseren.”

1