INSTRUCTEURSOPLEIDING ZOEKWERK

Voor hondenprofessionals die hun cursisten naast het aanbod van trainingen op het gebied van gedrag of sportieve activiteiten ook een cursus aan willen bieden die aansluit op de eerste behoefte van honden: snuffelen!

Na het volgen van de Instructeursopleiding Zoekwerk ben je in staat om een leuke en leerzame basiscursus zoekwerk te verzorgen. Deze basiscursus bestaat uit een deel theorie en vooral veel praktijk, waarbij je cursisten samen met hun hond leren om een specifieke geurbron terug te vinden.

De vindplaatsen worden afgewisseld tussen verschillende bakjes en dakjes of allerlei plaatsen in de omgeving. Er kan op allerlei locaties gewerkt worden zowel buiten als binnen.

INHOUD OPLEIDING

– Theorie: theorie op maat voor je cursisten en uitgebreide documentatie voor jou als instructeur

– Praktijk: je doorloopt de basiscursus met je eigen hond, je oefent met medecursisten en met oefenklanten als huiswerk

– Een besloten Faceboekgroep voor deelnemers waarin video’s gedeeld en vragen gesteld kunnen worden. Ik ben regelmatig aanwezig in de groep en geef feedback op video’s en beantwoord alle vragen

– Je eigen lesplan, passend bij het aanbod van jouw hondenschool, heb je compleet klaar tegen het eind van de opleiding, zodat je meteen met je eigen cursisten aan de slag kunt

– Tijdens je eerste eigen cursus begeleid ik je in de vorm van meekijken en feedback geven op video’s en het beantwoorden van al je verdere vragen

– Je ontvangt een certificaat van deelname

 

PRAKTISCH

De opleiding beslaat 5 dagdelen van 13 tot 17 uur en de benodigde tijd om in de praktijk te oefenen en de theorie eigen te maken.

Benodigdheden: Voor aanvang ontvang je informatie over wat jij en je hond(en) tijdens de opleiding nodig hebben.

Je investering: € 790,- exclusief BTW per deelnemer in een groepje van 4 of 5 deelnemers. Je ontvangt het complete programma inclusief alle documentatie en het gebruik van alle materialen.

planning

De opleiding is op een vijftal zondagen van 13 tot 17 uur: 19 mei, 2 en 23 juni, 7 en 21 juli 2019.

Locatie: De Bonte Hond, Deventerweg 68 in Holten

Wil je de opleiding op jouw eigen hondenschool, of met een groepje, volgen? Neem dan even contact met me op, dan bespreken we alle mogelijkheden.

Wil je meer informatie?

Neem een kijkje op de pagina met reacties en de ervaringen van eerdere deelnemers:

Of stuur me via het contactformulier je vragen toe, dan neem ik contact met je op:

Aanmelden voor de instructeursopleiding

Via onderstaand formulier kan je je aanmelden voor de Instructeursopleiding Zoekwerk.


En nu?

Na ontvangst van je bericht neem ik contact met je op, om kort kennis te maken en een en ander door te spreken.


1